STUDIOAGENDA  TOT DECEMBER 2018


Onze diverse workshops en cursussen vind u in de lijst hieronder. Voor prijsopgaven van bedrijfsuitjes of catering, uw vrijgezellenfeest of informatie over data en mogelijkheden, kunt u uw mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kookworkshops

Wijnworkshops

 

• WIJNCURSUS •
BASIS CURSUS WIJNPROEVEN (3AVONDEN) GEEN EXAMEN

Een basis cursus bestaat uit drie avonden.(niveau SDEN1) De eerste avond heet maak kennis met wijn. U leert over het proeven van wijn, het proces van wijnmaken, etiketten lezen en wijntypes. De tweede avnod behandelen we diverse druivenrassen en laten we de meest bekende rassen voorbij komen zodat u de verschillen goed kan proeven. De derde avond gaan we wijn en kaas combineren waarbij weer de proeftechniek en de diverse stijlen wijn naar voren komen.
Prijs: € 99,00 (gehele cursus)
Data: maandagen 10,17 en 24 september 2018

Aanvang: 19.30 uur
nog plaats voor inschrijving: ja


    

wijnproeven11

kookworkshop2

 

 

• WIJN CURSUS • 
WIJNOORKONDE (5 AVONDEN CA. 50 WIJNEN) EXAMEN MOGELIJK

Tijdens deze wijncursus gaan we u wegwijs maken in de wijnwereld. We doorlopen de belangrijkste wijngebieden van de wereld en laten u tijdens deze reis zo veel mogelijk karakteristieke wijnen proeven. Per avond worden er gemiddeld 10 wijnen geproefd. Cursus boek Opstap naar wijn is de aangewezen lesmap voor deze cursus. De map kost € 25,95 en is te bestellen via: http://www.drankenstudie.nl/product/opstap-naar-de-wijn/
Er is een mogelijkheid om cursus af sluiten met het SDEN2 examen. Deze wordt afgenomen door het de wijnacademie in Maarn of op een locatie in de buurt. Data over examen worden besproken tijdens de cursus.
Prijs: € 250.00 (exclusief examen)
Data maandagen: 1, 8, 22, en 29 oktober en 5 november

Aanvang: 19.30 uur
nog plaats voor inschrijving: ja

KOKEN, PROEVEN EN BELEVEN

We bereiden een heerlijk 4 gangen diner waarvan we in de sfeervolle wijnkelder genieten onder het genot van een goed glas bijpassende wijn. Het menu is afgestemd op het seizoen. dagverse producten, biologisch waar mogelijk en met zorg bereid. uitzonderingen of dieetwensen zijn mogelijk.

Prijs: € 45,00 exclusief drank (€ 22,50 wijnarrangement)

Data: zondag 4 november 2018
Aanvang: Aanvang: 18:00
nog plaats voor inschrijving: ja

koken proeven beleven

• WIJNCURSUS • 
WIJNCERTIFICAAT ( 9 AVONDEN CA 90 WIJNEN) EXAMEN MOGELIJK

Cursus wijncertificaat 9 avonden, SDEN3 niveau, examen doen mag, wordt afgenomen door de wijnacadmie,
Deze wijncursus bestaat uit 8 volle wijnavonden waar we gemiddeld 10 wijnen per avond proeven. De negende les is een kook en wijn avond. We beginnen dan met wijn in de keuken, bereiden hierbij een heerlijk 4 gangen en genieten dan van een wijndiner in de wijnkelder. Ruime omschrijving van deze cursus treft u op de site onder wijncursus.
Cursus map De Wijnwereld is het aangewezen lesboek voor deze cursus. Het boek kost
€ 39,50 en is te bestellen via: http://www.drankenstudie.nl/product/de-wijnwereld/
Kosten Cursus WIJNCERTIFICAAT: € 450,00
Data:2018 maandagen om 19.30 uur:12-19-20 27 november,3-10-17 december, 7-14 januari

de laatste avond is het afsluitend wijndiner. Start 18.00 uur (partners/ intro's welkom à 50,00 euro p.p.) nog plaats voor inschrijving: ja

Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

• KOOKWORKSHOP • LEREN COMBINEREN

Dé manier om meer te weten te komen waar goede combinaties tussen wijn en spijs ontstaan. In combinatie met een 4 gangen seizoen menu testen we combinaties.
Prijs: € 69,50 all-in (incl. alle dranken, wijnproeverij en kookworkshop en diner met wijnarrangement)
Data: nog geen nieuwe datum bekend
Aanvang: Aanvang: 17:00 uur
nog plaats voor inschrijving: ja

• WIJNWORKSHOP . THEMA PROEVERIJ ITALIE

We doorkruisen Italie op het gebied van druivenrassen, het klimaat en de verschillen in gebieden. Van Noord naar Zuid, langs de Apennijnen en de kust. Een leuke en leerzame proeverij waar we bekende en minder bekende wijnen tegenkomen. Van sprankelend tot rood en droog naar zoet. Italië heeft het allemaal.
Prijs: € 35,-
Data: nog geen nieuwe data bekend
Aanvang: 19.30 uur
nog plaats voor inschrijving: ja

 

• WIJNWORKSHOP . KAAS EN WIJN

Deze proeverij leert u welke wijnen met welke kazen elkaar wel of niet "mogen" en versterken. Misverstanden over de klassieke combinaties gaan de wereld uit!
Prijs: € 37,50
Data: maandag 24 september 2018
Aanvang: 19.30 uur
nog plaats voor inschrijving: ja

wedstrijdkoken4

• WIJN WORKSHOP . DRUIVENRASPROEVERIJ

Deze wijnproeverij gaat over wijnen gemaakt van één druivenras waarbij wij u goed de verschillen tussen de diverse rassen laten proeven.
Prijs: € 35,00
Data: maandag 17 september 2018
Aanvang: 19.30 uur
nog plaats voor inschrijving: ja

wijnproeverij5

• WIJNWORKSHOP . MAAK KENNIS MET WIJN

De wijnworkshop voor de beginner! U leert de techniek van het wijnproeven. U krijgt handvatten mee om zelf te oefenen en u krijgt antwoord op al uw vragen. We behandelen etiket lezen, en gaan in op het proces van wijnmaken.
De wijnproeverij duurt ongeveer 2,5 à 3 uur. Iedereen is welkom. Er worden 8 tot 10 wijnen geproefd en besproken.
Prijs: € 29,50
Data: Maandag 10 september 2018
Aanvang: 19.30 uur
nog plaats voor inschrijving: ja

 

 

AMUSES, SUSHI, TAPAS